lördag 13 februari 2010

Kattungar!

Min kära sambo har just konstaterat att vi har en strandskata vid fågelbordet!!?? Själv brukar jag kalla dem för nötskrikor...
Ja, nu har de kommit!Tre killar och en tjej blev resultatet. I torsdagskväll började de komma till världen för att påbörja livet. Det blev en ganska jobbig förlossning och Lappis var jättetrött när den siste kom ut. Nu är ju inte historien slut där eftersom vi tydligen alltid måste ha lite dramatik i familjen.

På fredagsförmiddagen klev Lappis ur sin bolåda och var inte intresserad av sina ungar längre. Jag såg på henne att hon hade ont och trodde att hon tänkte kläcka en till. Men tiden gick och Lappis blev sämre. Nu ringde jag Heléne och sa att hon var tvungen att komma och hämta den lilla familjen för att köra dem till sjukhus. Sagt och gjort, iväg till Kalmar med dem. Röntgen visade att några ungar fanns inte kvar utan en blödande livmoder. Blodvärdet var en katastrof och operation fick det bli. Helst hade hon hon behövt en blodgivare, men det var svårt att hitta i hastigheten sa personalen. Klockan var två när Heléne var där med dem och nu skulle de hämtas klockan 19,00. Dryga timmar tyckte sambon som ringde hem flera gånger och frågade vad hon skulle göra. Jag tipsade om IKEA, Bauhaus osv.

Om inte Lappis var tillräckligt pigg för att åka hem var personalen beredda att stanna och ta hand om henne över natten! Väldigt hyggligt måste man säga! De har ju inte nattöppet annars. Men efter operationen och massor av dropp var Lappis piggare och kunde åka hem igen.
Nu på lördag förmiddag är det som ingenting hänt. Otroligt vad de kan återhämta sig fort! Hur pigg som helst, spinner så det ekar och bara njuter av sina ungar. Ljuvligt att höra och se! Ungarna har mått bra hela tiden och de är så söta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar